Dragi kolesarji, hvala da ste zapolnili vsa mesta na dobrodelnem dogodku Zlati krog s Primožem Rogličem in donirali v fundacijo Primoža Rogliča. Udeležba na dogodku je mogoča le s predhodno prijavo.

Kolesarite? Morda samo spremljate kolesarstvo? Se vam je kdaj utrnila želja, da na lepo nedeljsko jutro prevozite nekaj kilometrov z olimpijskim prvakom?

V začetku oktobra se vam želja lahko uresniči.

9. oktober, Maribor

Primož Roglič skupaj z Novo KBM pripravlja dobrodelno kolesarsko vožnjo Zlati krog s Primožem Rogličem, ki bo potekala 9. oktobra 2022 v Mariboru.

Pričetek kolesarjenja bo na Trgu Leona Štuklja, pred Novo KBM, ker pa je kolesarstvo ekipni šport, bo celoten izkupiček od prijavnih donacij namenjen dobrodelnosti – sredstva bomo namenili Fundaciji Primoža Rogliča. Po končanem športnem delu sledi sprejem za vse sodelujoče na Trgu Leona Štuklja, kjer bomo ob hrani in pijači nadaljevali z dobrodelno dražbo. Dražili bomo dvokolo iz oglasov Nove KBM, Primožev dres in edinstvene ure znamke Tissot ter si s Primožem izmenjali športne zgodbe in naredili načrte za nov zlati krog.  

Število mest za Zlati krog s Primožem Rogličem je zapolnjeno in prijava ni več možna. Udeležba na dogodku le za polnoletne osebe. 

TRasa

Maribor (Trg Leona Štuklja)-Hoče-Starše-Ptuj-Duplek-Maribor (cilj)

Dolžina:
približno 61 km ali 70 km

Povprečna hitrost kolesarjenja: 21-23 km/h

Kolesarji bomo Zlati krog pričeli na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, nadaljevali pot mimo Hoč, Starš, Ptuja (osvežitvena točka), Vurberka, Dupleka (osvežitvena točka) in nazaj na cilj v v Maribor.

Osnovna trasa je dolga 61 kilometrov, tiste, ki bodo zmogli držati Primožev tempo, pa pri Vurberku čaka še »hitri krog«, kjer se bodo lahko v dodatnih 7 kilometrih s Primožem pomerili tudi v zahtevnejši vožnji navkreber .

PROGRAM

Start kolesarjenja: okoli 11. ure, Trg Leona Štuklja, Maribor

Prihod v cilj: Pričakovano okoli 14:15

Sprejem in druženje na Trgu Leona Štuklja, Maribor

 

Pričetek kolesarjenja bo v dopoldanskih urah, okoli 11. ure. Po prihodu kolesarjev v cilj sledi sprejem na trgu Leona Štuklja, kjer bo poskrbljeno za dobro voljo, hrano in pijačo. Na sprejemu bo potekala tudi dobrodelna dražba dvokolesa iz oglasov Nove KBM, Primoževega dresa in edinstvenih ur znamke Tissot.

FUNDACIJA PRIMOŽA ROGLIČA

Primož Roglič je v kolesarstvo zašel pozno in bolj po naključju. Kot ste najbrž že slišali, je bil do takrat vse življenje zapisan drugemu športu. Ker se sam na srečo nikoli ni soočil s pomanjkanjem, ki bi krojilo njegovo športno pot, je želel podobne občutke omogočiti tudi drugim mladim športnikom. S partnerko Loro sta se v ta namen odločila, da ustanovita fundacijo.

Fundacija Primoža Rogliča je bila ustanovljena za namen financiranja in spodbujanja razvoja kolesarstva pri osnovnošolskih otrocih. Prav tako pa želi Fundacija mladoletnim perspektivnim športnikom iz različnih športnih panog ob finančni zagotavljati tudi psihološko podporo.

Namen Fundacije Primoža Rogliča je izključno in neposredno splošnokoristen, dobrodelen in trajen.

PRIJAVNE DONACIJE

Kolesarjenje z dvema osvežitvenima točkama ob trasi in sprejem na Trgu Leona Štuklja: 60 €

Samo sprejem: 30 €

Dodatna oseba na sprejemu: 30 €

Dogodek je dobrodelne narave, zato bo ves izkupiček prijavnih donacij in dražbe doniran v Fundacijo Primoža Rogliča.

KOLESARSKI DRES ZLATI KROG S PRIMOŽEM ROGLIČEM

Kot pritiče namenu in imenu, se spodobi, da se na dogodku odenemo v zlato. V Sloveniji narejen kolesarski dres v kombinaciji črne in zlate, ki ga boste zaradi kvalitete, dizajna in udobnosti lahko nosili še dolgo po tem. Poseben dres, v katerem bo vozil tudi zlati Primož.

*nakup dresa ni obvezen