Zaradi izjemnega zanimanja smo podaljšali rok za prijave do 21.09.2023 do 12. ure!

24. september, Maribor

Primož Roglič skupaj z Novo KBM pripravlja dobrodelno kolesarsko vožnjo Zlati krog s Primožem Rogličem, ki bo potekala 24. septembra 2023 v Mariboru.

Pričetek kolesarjenja bo na Trgu Leona Štuklja, pred Novo KBM, ker pa je kolesarstvo ekipni šport, bo celoten izkupiček od prijavnih donacij namenjen dobrodelnosti – sredstva bomo namenili Fundaciji Primoža Rogliča. Po končanem športnem delu sledi sprejem za vse sodelujoče na Trgu Leona Štuklja, kjer bomo ob hrani in pijači nadaljevali z dobrodelno dražbo.  

Dogodek je primeren le za polnoletne osebe.

TRasa

Maribor (Trg Leona Štuklja)-Hoče-Skoke-Starše-Ptuj-Duplek-Maribor (cilj)

Dolžina:
približno 61 km ali 70 km

Povprečna hitrost kolesarjenja: 21-23 km/h

Kolesarji bomo Zlati krog pričeli na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, nadaljevali pot mimo Hoč, Skok, Starš, Ptuja (osvežitvena točka), Vurberka, Dupleka (osvežitvena točka) in nazaj na cilj v v Maribor.

Osnovna trasa je dolga 61 kilometrov, tiste, ki bodo zmogli držati Primožev tempo, pa pri Vurberku čaka še »hitri krog«, kjer se bodo lahko v dodatnih 7 kilometrih s Primožem pomerili tudi v zahtevnejši vožnji navkreber .

PROGRAM

Start kolesarjenja: okoli 11. ure, Trg Leona Štuklja, Maribor

Prihod v cilj: Pričakovano okoli 14:15

Sprejem in druženje na Trgu Leona Štuklja, Maribor

 

Pričetek kolesarjenja bo v dopoldanskih urah, okoli 11. ure. Po prihodu kolesarjev v cilj sledi sprejem na trgu Leona Štuklja, kjer bo poskrbljeno za dobro voljo, hrano in pijačo. Na sprejemu bo potekala tudi dobrodelna dražba.

FUNDACIJA PRIMOŽA ROGLIČA

 

Fundacija Primoža Rogliča je bila ustanovljena za namen financiranja in spodbujanja razvoja kolesarstva pri osnovnošolskih otrocih. Prav tako pa želi Fundacija mladoletnim perspektivnim športnikom iz različnih športnih panog ob finančni zagotavljati tudi psihološko podporo.

Namen Fundacije Primoža Rogliča je izključno in neposredno splošnokoristen, dobrodelen in trajen.

IZKUPIČEK LANSKEGA ZLATEGA KROGA

Z izkupičkom lanskega Zlatega kroga smo kupili preko 60 koles in 150 čelad, ki jih bomo kmalu podarili otrokom iz ekonomsko šibkejših družin.

PRIJAVNE DONACIJE

Kolesarjenje z dvema osvežitvenima točkama ob trasi in sprejem na Trgu Leona Štuklja: 80 €

Dogodek je dobrodelne narave, zato bo ves izkupiček prijavnih donacij in dražbe doniran v Fundacijo Primoža Rogliča.