fbpx

Dirka po Britaniji

Po nekaj tedenskem premoru, ki to ni bil je ponovno čas da nadenemo startne številke. Po maratonu gorskem maratonu v Švici, Tour de Stations  in kratkem delovnem oddihu v Gstaadu je ponovno nastopil čas za višinske priprave, tokrat na avstrijskem Tirolskem, kraj Kuhtai.

Ko so se stvari okoli Tour de France malo polegle, sem ponovno začel s treningi, pojavile so se tudi nove ovire, infekcija komolca od kamna, ki sem ga 2 meseca nosil pod kožo. Odhod na višinske priprave v Kuhtai, kjer sem oddelal nekaj zelo kvalitetnih kilometrov, pa vendar zaradi poškodbe nehal upati na nastop na kronometru.

Iz višinskih priprav sem se moral vrniti predčasno, zaradi bolečine v zobu, ponovno antibiotiki. Sedaj pa imam pred sabo še zadnjo dirko pred svetovnim prvenstvom. Cilj je seveda graditi svojo fizično pripravljenost, z glavnim ciljem na cestno dirko svetovnega prvenstva. Veselim se, da bom ponovno v dresu reprezentance in tudi nastopa z vsemi našimi fanti, hkrati pa mi je v čast, da pokažemo kdo smo Slovenci. Zato tudi vas povabim da pridete navijat, na Tirolskem so lepi hribi, dober štrudelj, na cesti pa zagotovo spektakel. 😊

Danes pa se začne Dirka po Britaniji.

Imam to čast, da nosim številko 1! 😊 Stay tuned, Rogla.