RAZPIS FUNDACIJE PRIMOŽA ROGLIČA ZA NEODPLAČNO RABO KOLES IN ČELAD

 

Fundacija Primoža Rogliča je, precej mlada, ustanova za razvoj kolesarstva in pomoč mladoletnim športnikom. Kljub določenim omejitvam v nazivu, se trudimo da naš vpliv seže čim dlje.

V preteklosti smo uspešno izvedli naslednje projekte:

  • Pomagali smo mladim ukrajinskim kolesarjem, ki so zaradi vojne morali zapustiti domovino, s kritjem osnovnih življenjskih potrebščin.
  • Osnovni šoli Šmartno pod Šmarno goro smo za otroke iz socialno ogroženih družin pomagali pri sredstvih za šolo v naravi
  • Fundacija ima v lasti potovalne kovčke za kolesa, ki so na voljo za izposojo mladim kolesarjem
  • Z donacijo smo že dvakrat podprli državno prvenstvo za mlade v BMX kolesarstvu v Mariboru.
  • Z donacijo športne opreme smo podprli 19. poletne državne igre Specialne olimpijade, ki so potekale v Zagorju (sodelovalo je 321 športnikov iz Slovenije)
  • Za več projektov smo darovali šolske potrebščine
  • Organizirali smo brezplačno otroško kolesarsko druženje kjer se je zabavalo 70 otrok
  • Finančno smo podprli organizacijo Kids Tour of Slovenia, večdnevno kolesarsko dirko za mlade.  OGLED NOVICE
  • Zlati krog s Primožem Rogličem 2022 OGLED NOVICE O DOGODKU
  • Zlati krog s Primožem Rogličem 2023 OGLED NOVICE O DOGODKU

 

Sicer Fundacija deluje na izključno prostovoljni bazi. Sredstva zbiramo z dražbami, direktnimi donacijami, sms donacijami, največji delež pa prispeva prav Primož Roglič, tako iz svojega zaslužka profesionalnega kolesarja, ali nagrad za nastope za slovensko reprezentanco ali pa se odreče plačilu ob raznoraznih priložnostih. Prispevek se beleži tudi iz spletne trgovine Primož Roglič Shop. Ob začetku leta je trgovina prodajala koledarje, izkupiček v vrednosti nekaj tisoč evrov pa je podarila Fundaciji. Izvedli smo tudi dobrodelno dražbo unikatne škatle s tremi urami znamke Tissot. Zmagovalni znesek je presegel 8 tisoč evrov. Izjemno uspešno dražbo smo izpeljali tudi na dobrodelni prireditvi Zlati krog. tudi Vse to doprinaša k delovanju Fundacije in podpira razvoj slovenskega športa.

Verjamemo, da je šport naše gibalo življenja, s tem poudarjamo zdrav življenjski slog in medsebojno sodelovanje, ki temelji vrednotah, ki jih pooseblja ime šampiona v nazivu Fundacije.

Poleg koledarjev pa imamo že kmalu v načrtu, da na javno dražbo postavimo nekaj unikatnih stvari . O prihajajočih dobrodelnih dogodkih boste lahko prebrali na naši spletni strani.

Svoje predloge, mnenja, ideje, prošnje, karkoli vam roji po glavi nam lahko pošljete na foundation@primozroglic.com

Če želite podpreti naš projekt in finančno pomagati mladim športnikom, lahko sredstva v poljubnem znesku
nakažete na :
IME: FUNDACIJA PRIMOŽA ROGLIČA
KODA NAMENA: CHAR
SKLIC: SI00 9999
IBAN – SI56 0400 0027 6598 933, odprt pri NKBM d.d.
BIC (SWIFT) – KBMASI2X