V letu 2021 nam je uspel pomemben dosežek. Že dlje časa smo razmišljali kako bi na najboljši način prispevali v skupno dobro, zato smo se odločili da, ustanovimo fundacijo. 

Fundacija Primoža Rogliča je nastala z namenom, da okrepimo razvoj kolesarstva ter pomagamo mladoletnim športnikom. Tem bomo poskusili omogočiti, da sledijo svojim sanjam s podporo na različnih področjih. Trudili se bomo, da sledimo ciljem, ki smo si jih postavili kot ustanova – da podpiramo mladoletne športnike iz socialno šibkih okolij, poskusimo pomagati na psihološkem področju, spodbujamo zdrav življenjski slog, ozaveščamo in učimo o varnosti v prometu, ter pomagamo na izobraževalnem področju. Fundacija bo sredstva zbirala tudi za določene projekte, ki bodo objavljeni na spletni strani. Po najboljših močeh se bomo trudili izbirati in vlagati v trajnostne projekte, pri katerih bo družbeno koristen vpliv karseda širok. 

Sredstva se zbirajo s partnerji in donatorji, na javnih dražbah, nakazili na TRR, preko SMS sporočil in na posebnih dobrodelnih dogodkih. Trdno verjamemo, da lahko skupaj, s socialnimi in vrednostnimi investicijami – z dobrim namenom in upanjem izboljšamo naš svet.  

Vse se je začelo s koledarji pred dvema letoma, tistimi klišejskimi koledarji ob novem letu, ki jih ima vsak, saj veste? Prvo leto smo z izkupičkom od koledarjev v sodelovanju z rdečim križem Zagorje poletje polepšali kar stošestdesetim otrokom. Drugo leto smo izkupiček dodali k sredstvom, s katerimi smo ustanovili fundacijo – tako bomo lahko dolgoročno in s čistejšo vizijo skupaj gradili boljšo prihodnost za mnoge. Koledarji za leto 2022 so že v izdelavi – celoten izkupiček bo šel v sklad fundacije. Kmalu jih boste lahko naročili na naši spletni strani. Fundacija se bo po najboljših močeh trudila, da sklad razporedi pošteno in pravično. 

Poleg koledarjev pa imamo že kmalu v načrtu, da na javno dražbo postavimo nekaj unikatnih stvari . O prihajajočih dobrodelnih dogodkih boste lahko prebrali na naši spletni strani.

Svoje predloge, mnenja, ideje, prošnje, karkoli vam roji po glavi nam lahko pošljete na foundation@primozroglic.com

Če želite podpreti naš projekt in finančno pomagati mladim športnikom, lahko sredstva v poljubnem znesku
nakažete na :
IME: FUNDACIJA PRIMOŽA ROGLIČA
KODA NAMENA: CHAR
SKLIC: SI00 9999
IBAN – SI56 0400 0027 6598 933, odprt pri NKBM d.d.
BIC (SWIFT) – KBMASI2X