Fundacija Primoža Rogliča je, precej mlada, ustanova za razvoj kolesarstva in pomoč mladoletnim športnikom. Kljub določenim omejitvam v nazivu, se trudimo da naš vpliv seže čim dlje.

Realizirali smo že naslednje projekte :

  • Pomoč mladim ukrajinskim kolesarjem, ki so morali zaradi vojne prebežati v tujino, fundacija jim je namenila 5000 evrov za osnovne življenjske potrebščine;
  • Donacija osnovni šoli Šmartno pod Šmarno goro v višini 1000 evrov za otroke iz socialno ogroženih družin (šola v naravi);
  • Nakup treh potovalnih kovčkov za kolo v vrednosti 2100 eur, ki jih posojamo mladim kolesarjem, ki si tega ne morejo privoščiti;
  • Z donacijo v vrednosti 1000 evrov smo podprli državno prvenstvo za mlade v BMX kolesarstvu v Mariboru (2022,2023);
  • Z donacijo športnih pripomočkov smo na pomoč priskočili na 19. poletnih državnih igrah Specialne olimpijade, ki je letos potekala v Zagorju (sodelovalo je kar 321 športnikov iz celotne države).
  • Kids tour of Slovenia  OGLED NOVICE

 

 

Letošnji največji projekt je bil zagotovo dobrodelna kolesarska vožnja, poimenovana »Zlati krog«. Po trasi se je zapeljalo 250 kolesarjev, ki so s svojo prijavo izrazili dobrodelnost – vse zbrano se bo namenilo Fundaciji.

 

Sicer Fundacija deluje na izključno prostovoljni bazi. Sredstva zbiramo z dražbami, direktnimi donacijami, sms donacijami, največji delež pa prispeva prav Primož Roglič, tako iz svojega zaslužka profesionalnega kolesarja, ali nagrad za nastope za slovensko reprezentanco ali pa se odreče plačilu ob raznoraznih priložnostih. Prispevek se beleži tudi iz spletne trgovine Primož Roglič Shop. Ob začetku leta je trgovina prodajala koledarje, izkupiček v vrednosti nekaj tisoč evrov pa je podarila Fundaciji. Izvedli smo tudi dobrodelno dražbo unikatne škatle s tremi urami znamke Tissot. Zmagovalni znesek je presegel 8 tisoč evrov. Izjemno uspešno dražbo smo izpeljali tudi na dobrodelni prireditvi Zlati krog. tudi Vse to doprinaša k delovanju Fundacije in podpira razvoj slovenskega športa.

Verjamemo, da je šport naše gibalo življenja, s tem poudarjamo zdrav življenjski slog in medsebojno sodelovanje, ki temelji vrednotah, ki jih pooseblja ime šampiona v nazivu Fundacije.

Poleg koledarjev pa imamo že kmalu v načrtu, da na javno dražbo postavimo nekaj unikatnih stvari . O prihajajočih dobrodelnih dogodkih boste lahko prebrali na naši spletni strani.

Svoje predloge, mnenja, ideje, prošnje, karkoli vam roji po glavi nam lahko pošljete na foundation@primozroglic.com

Če želite podpreti naš projekt in finančno pomagati mladim športnikom, lahko sredstva v poljubnem znesku
nakažete na :
IME: FUNDACIJA PRIMOŽA ROGLIČA
KODA NAMENA: CHAR
SKLIC: SI00 9999
IBAN – SI56 0400 0027 6598 933, odprt pri NKBM d.d.
BIC (SWIFT) – KBMASI2X