fbpx

ZLATI KROG S PRIMOŽEM ROGLIČEM

Zlati vrtljaji po Dravskem polju 

Težko je objektivno in hladno pogledati na nedeljo presežkov, ki je za nami. Ko smo se v sramežljivem oktobrskem jutru ogrevali za skok na kolo na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, je Primož na odru pozival k strpni, netekmovalni vožnji, ki nas je peljala preko Hoč, Rogoze, Miklavža, do Ptuja, preko Vurberka, Dupleka in nazaj proti Mariboru. 
Lahko govorimo o številkah in statistiki – 250 kolesarjev, 250 koles, vsaj toliko sendvičev, 60 ali 70 kilometrov trase, skoraj 20 tisoč evrov zbranih na dobrodelni dražbi, 18 stopinj, skoraj nič padcev, vsaj 500 avtogramov. 
A s tem bi prireditvi, dogodku, druženju naredili velikansko krivico – to je bil dan nasmehov, novih in obujenih prijateljstev, stiskov rok in trepljajev po hrbtu, lekcija strpnosti in potrpežljivosti, spoštovanja do športnih dosežkov in kolegov kolesarjev. To je bil dan, ko se je znova pokazalo, da je kolesarstvo ekipni šport in da skupaj pridemo najdlje. Ustvarjali so se spomini, sklepali so se posli in obljube, združili so nas dobrodelnost in vrednote zdravega, aktivnega življenjskega sloga.
Prijeten veter pod čelado, sladka jabolka ob poti, poskočni zvoki harmonike in ljudje z zastavami ob cesti, medtem ko se je jesensko sonce upiralo v rdeče rumenkasto listje in hrbet pelotona; in se je trasa še prehitro končala. Pozitivni občutki izjemnega dne bodo odmevali še dolgo in daleč.
Žal smo morali marsikoga tudi zavrniti, kajti število mest, ki jih je bilo mogoče v krstni izvedbi obvladovati, se je zapolnilo v manj kot pol dneva – tudi nam je bilo hudo.
Ko se je dan začel prevešati v večer, je olimpionik na trgu, poimenovanem po drugem olimpioniku po uspešni dobrodelni dražbi sklenil dan, poln čudovitih vtisov – hvala partnerjem, organizatorjem, kolesarjem, spremljevalcem, navijačem…. Z zbranim denarjem bomo poskusili kupiti kar največje možno število različnih otroških koles in čelad.
 
Vaši – PR Shop, Fundacija Primoža Rogliča, Lora in Primož z eno roko