fbpx

Zlati red za zasluge

Primož Roglič je na posebni slovesnosti 10.oktobra v Predsedniški palači iz rok predsednika države Boruta Pahorja prejel državno odlikovanje Zlati red za zasluge. Prejel ga je za izjemne športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in navdih ljudem.
“Predstavlja zgodbo uresničenih želja, ki so posledica trdega dela in osredotočenosti. Zanj je šport odlična popotnica za življenje in ena najlepših iger, kar jih pozna svet. Nikoli ne neha biti skromen. Z nami deli svoje občutke, priznava razočaranja, pa vendar ohranja vero, da bo bolje, da ni vse končano. Daje nam občutek človečnosti in hkrati nadzemeljske veličine. S svojo skromnostjo in odkritostjo čara in očara.”
Primož s svojimi nastopi piše kolesarsko zgodovino – kot prvi Slovenec je nosil rumeno majico na dirki po Franciji, ter rožnato na dirki po Italiji, je prvi Slovenec, ki je stopil na stopničke tritedenske dirke in tudi prvi, ki je osvojil tritedensko dirko; je prvi Slovenec z zmago na enem od petih kolesarskih spomenikov in je prvi slovenski kolesar z zlato olimpijsko medaljo.

Nanj smo izredno ponosni in mu ob prejetem priznanju iskreno čestitamo. Primož, navdihuj nas še naprej!