UJELI STE SE V MREŽO SPOMINOV PRIMOŽA ROGLIČA

#MEMORYWEB

 Moja prva zmaga na Tour de France. Profil francoskega prelaza Col du Galibier – prav vidiš, 2642 metrov piše. Zelo visok!

 Na svetovnem prvenstvu v Bergnu na Norveškem, sem leta 2017 osvojil srebrno medaljo v vožnji na čas. Prva kronometrska medalja za Slovenijo. 

CIlj kraljevske etape v Pirenejih na Touru leta 2018. V rezultatih tistega dne je zraven številke ena zapisano moje ime.

Team Jumbo Visma– moja ekipa! Že 5 let zmagujemo skupaj. #samenwinnen

Moj prvi grand tour in prva zmaga najvišje kategorije.

Giro dell` Emilia je ena izmed tistih, ki se končajo na klanec San Luca nad Bologno, na San Luco se je končala tudi prva etapa Gira 2019. Za zmago na tej italijanski klasiki sem dobil 12 kilogramsko mortadelo na Giru pa roza majico. Oh yes!

L in L sta moja največja motivacija in podpora. Ko postane tako težko, da se ti zdi borba s samim sabo preveč površinska, takrat se moraš boriti za nekaj več. Takrat se poskusim kot lev boriti za Leva.

Liège-Bastogne-Liège, moj prvi osvojeni spomenik. Nekaj kar sem si v svoji karieri zelo želel imeti med svojimi dosežki. Na podiumu sem prejel nagrado v obliki zobnika, ki je tudi na dresu.

Državna prvenstva so v kolesarstvu posebna zadeva, zmagovalec ima do naslednjega pravico nositi posebno »majico državnega prvaka« z nacionalnimi simboli svoje države. S ponosom na svojem dresu državnega prvaka za leto 2020/21 nosim naš Triglav.

Pozejdonov trizob, ki ga prejme zmagovalec etapne dirke od Tirenskega do Jadranskega morja in simbolično postane kralj dveh morij. Štirikrat sem ga šel iskat, da sem ga nazadnje le prinesel domov – ampak, bilo je zelo napeto, za manj kot sekundo! 

Kot mnogi že veste, sem se, preden sem zapedaliral v kolesarstvo, pred tem 15 let ukvarjal s smučarskimi skoki. V zimskih športih se na svetovnih prvenstvih podeljujejo medalje, ki so v znameniti obliki snežinke. Leta 2007 sem jo okoli vratu prejel tudi sam, ko smo z ekipo postali mladinski svetovni prvaki v smučarskih skokih. 

Avtor fotografij dresa : Gregor Bohak , http://www.bohak.si/ , https://www.facebook.com/bohakphoto , https://www.instagram.com/bohakphoto/ 

Avtor ostalih fotografij : CorVos Pro