fbpx

Primož Roglič zbral 200 tisoč evrov za mlade športnike

Primož se je letos znašel v vlogi gostitelja dobrodelnega večera na katerem je lani postal ambasador fundacije Leona Štuklja in Mira Cerarja za podporo športnikom in drugim nadarjenim dijakom ter študentom iz socialno šibkih okolij. Letos je “dobrodelno žogo” predal novemu botru, Goranu Dragiću, ki je tako postal ambasador za leto 2024. V njegovem imenu je žogo dobrodelnosti v dvorani hotela Union v Ljubljani prevzel mladi košarkar Urh.

“Vsi smo bili enkrat otroci in ravno to, dati možnost, da skozi igro, skozi šport, otroci odkrijejo nekaj novega, to je tisto, kar želimo doseči. Imeti to čast, da lahko take stvari počnemo, mi je res v izjemno veselje.”

12 različnih športnih rekvizitov, ki jih je Primož namenil za dobrodelno dražbo je skupaj zbralo 200.180 evrov za štipendije mladim športnikom.

RAZPIS FUNDACIJE PRIMOŽA ROGLIČA ZA NEODPLAČNO RABO KOLES IN ČELAD

Skupaj z ostalimi aktivnostmi fundacije pa je ta datum objavljen razpis za mlade športne talente. Fundacija Primoža Rogliča objavlja razpis, ki omogoča mladim kolesarjem, ki živijo v slabših premoženjskih razmerah, da se potegujejo za 54 koles, ki jih bodo brezplačno uporabljali eno leto. Poleg tega bodo v trajno last prejeli tudi kolesarsko čelado. Več o razpisu najdete na povezavi: TUKAJ

Dobrodelni koledar Fundacije Primoža Rogliča 2024

Tako, kot prejšnja leta je na ta datum izšel tudi dobrodelni koledar za leto 2024, ki si ga lahko ogledate in z naročilom podprete mlade športne talente na povezavi: TUKAJ

Foto: www.alesfevzer.com