fbpx

Svetovno prvenstvo

Svetovno prvenstvo se ni zaključilo po naših željah.  Čeprav je bilo od začetka vse pod kontrolo, sem se približno 60 kilometrov do cilja 260 kilometrov dolge dirke zapletel v padec. Brez radijskih zvez je postopek ob okvarah ali nesrečah med dirko drugačen,traja pa seveda veliko dlje. Čeprav mi je eden izmed sotekmovalcev takoj priskočil na pomoč s svojim kolesom, nisem mogel nadaljevati, ker nimava enakega zapenjanja pedal.

Sicer smo s pomočjo reprezentančnih kolegov, ki jim dajem čelado dol, ujeli glavnino, ampak že do tja porabili zelo veliko energije.  Tempo je proti finalu dirke seveda naraščal, vse je zgledalo dokaj v redu, dokler me niso pred zadnjim, odločilnim vzponom napadli krči. Najverjetneje posledica padca, ampak nepoznan občutek ko ne moreš kontrolirati svojih nog, zaradi “krompirjev” ki se ti pojavljajo pod kožo. 🙂 Finalni klanec je bil brutalen, ampak trdno sem bil odločen, da dirko končam, pa naj bo kar hoče. Svetovno prvenstvo je enkrat na leto in zastopati barve svoje države je posebna čast.  Čeprav mi ni bilo jasno, kako se bom privalil do cilja, sem bil tokrat kapetan in kapitan zadnji zapusti ladjo.

Posebna zahvala gre vsem slovenskim navijačem, ki so nas počastili s svojim obiskom in navijanjem, počutili smo se kot doma, v morju slovenskih zastav, in se v imenu ekipe zahvaljujem za neverjetno vzdušje, ki ste ga ustvarili. HVALA Slovenija.!

Zahvala gre seveda tudi celotni ekipi. Danes me vse boli, kraste se sušijo in rane čistijo in z dvignjeno glavo gledam proti novim izzivom… Do naslednjič, Rogla.

Avtor vseh fotografij je Vid Ponikvar /Sportida.