fbpx

Trening kamp na Tenerifih

Sončno sobotno dopoldne in spletna konferenca, kjer se je Primož “srečal” s slovenskimi novinarji. Prijetno razpoložen se je javljal iz otoka Tenerife, kjer se pripravlja na start sezone. Več o konferenci pa v vsebinah spodaj.

Zlati krog se bo ponovil!

“Zlati krog je bila naša prva velika stvar, ki smo jo organizirali. Odlično je bilo, neverjetno število ljudi. Ogromno sredstev smo zbrali, ki so šla za nakup koles, čelad, ki se bodo kasneje razdelili z razpisi med otroke. Potrjeno je, da se bo Zlati krog ponovil. Tudi letos bomo zbirali denar za otroke,” je Primož spregovoril o pretekli izvedbi Zlatega kroga, ki bo v sklopu fundacije dobil nadgradnjo tudi v letošnjem letu.

Na vprašanje o tem kako poteka rehabilitacija rame, ki so jo operirali je Primož odgovoril takole?

Na Tenerifih so zame prve prave priprave za letošnjo sezono. Zadovoljen sem. Nimam težav z ramo. Deluje kot mora. Vse je dobro. Vsi treningi so uspešni, zdrav sem. Gradimo proti maju, ko nas čaka Giro.

Med špansko tedensko dirko in Girom Primož ne bo dirkal. Kako to?

Zame so trenutne priprave na Tenerifih prve prave priprave, bolj obsežen trening kamp pred samim štartom sezone. Po Kataloniji imam načrt vnovični daljši trening kamp, ki je v sklopu priprav na Giro. Da se nismo odločili za dirke, je več razlogov. Morda, ker ne bi imelo smisla. Ker se z datumi ne sestavi, kot bi si želeli. Pred samim Girom bo le Dirka po Kataloniji.

Na Giru vas čakajo kar trije kronometri. Zaključni na Višarjah bo poseben.

Kronometri so eni izmed odločujočih dejavnikov. Število kilometrov, ki so v njem, je veliko. Zame je bilo po operaciji rame morda malce težje ponovno sesti na kolo za kronometer, ker so na njem ekstremni položaji. Zdaj normalno opravljam vse treninge. Temu bom poskusil posvetiti največ časa, da bom potem kar najbolje pripravljen.

Kaj bi se moralo zgoditi, da bi Primoža letos videli na Giru in Touru?

To bomo videli. Dajmo reči, da grem na Giro, ga zaključim, potem pa bomo pogledali naprej.

“Glede na konkurenco si ne moreš izmišljevati in iti na dirko 80- ali 90-odstotno pripravljen in si reči, da bi zmagal to dirko. Obstaja širok krog kolesarjev, ki se specifično pripravljajo na posamezno dirko. Kot sam razmišljam, ima večji smisel, biti čim bolje pripravljen, kjer bom vozil, in tam narediti svoje po najboljših močeh.”

Se vidimo marca v Španiji!

Seznam predvajanja – vsi videi