December je idealni čas, da pogledamo nazaj in potegnemo črto pod letom, ki se počasi izteka. Kaj vse se je zgodilo? Na kaj smo ponosni in kaj bi naredili drugače? Za nas je bil vrhunec leta zagotovo naslov olimpijskega prvaka. S tem razlogom je nastala zlata kolekcija. Zdaj je čas, da vam v najbolj bleščečem mesecu predstavimo zvezdo naše posebne zlate zbirke. Rdeča nit gold kolekcije je profil olimpijske proge vožnje na čas, zato je v središču pozornosti tudi tokrat. Na hrbtni strani je odtisnjen zmagovalni čas; ki je prinesel zlato odličje. V žep smo skrili presenečenje, mogočno goro Fuji, s QR kodo, ki vas pelje nazaj v poletje. Na bočni strani dresa vas čaka posebno sporočilo, izjava v cilju, v Primoževem slogu, ki nam je lahko vsem v navdih. Na spodnjem prednjem delu roba pa še spodbuda za vsakič, ko niste najbolj razpoloženi za skok na kolo. To ni samo črno zlat kolesarski dres in majica za vsak dan. Je delček zgodovine in spomenik olimpijskemu zmagovalcu.

6.51

Dobro jutro, Slovenija. Danes je 28. julij, dan na Japonskem bo jasen in vroč.

6.56

Obeta se nam razburljiv dan na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Kmalu  se vklopimo v prenos druge in tudi zadnje preizkušnje za cestne kolesarje; kronometer

7.00

Začel se je olimpijska preizkušnja v vožnji na čas za moške. Slovenija svoje edino železo, Primoža Rogliča, v ogenj pošilja ob 9.01

7.16

Kar nekaj kolesarjev se je že podalo na progo. Pred njimi je zahteven izziv. Krog v izmeri 22.1 km bodo prevozili dvakrat, trasa pa je precej razgibana.

7.31

Imamo prvi vmesni čas – Kanadčan Hugo Houle je na 15 km uro ustavil na 18:40:85.

7.19

Na kronometru se bo za kolesarje čas ustavil petkrat. Organizatorji so časomerilce postavili na 9.7 km, 15 km, 22.1 km, 31.8 km in 37.1 km ter na cilju, kjer bo končna razdalja 44.2 km.

7.48

Kanadčan je zaenkrat v vodstvu tudi po prevoženem prvem krogu. Čas je 28:25:58.

OGLED DRESA

Klikni na sliko za ogled izdelka 

Klikni na sliko za ogled izdelka 

8:00

Startal je Belgijec Remco Evenepoel, ki ga mnogi uvrščajo med favorite za medalje.

8.20

Evenepoel zaenkrat opravičuje status favorita, na prvem merjenju ima tretji najboljši čas, na drugem pa drugi. V vodstvu na prvih dveh vmesnih časih je sicer  Italijan Alberto Bettiol. Še manj kot uro do starta slovenskega predstavnika.

8.46

Odlična predstava Kolumbijca Rigoberta Urana. Proti koncu drugega kroga je nabral kar 20 sekund pred Evenepoelom.

9.01

Startal je Primož Roglič! Ura resnice za Slovenijo. Ali lahko izboljša 10. mesto iz olimpijskih iger 2016 v Braziliji? Tik pred njim se je na progo podal Nizozemec Tom Dumoulin, nekdanji svetovni prvak v kronometru in nosilec srebrne medalje v disciplini iz Ria.

9.05

Kolumbijec Rigoberto Uran v cilju s pičlima dvema sekundama prednosti. Čas vodilnega tako zdaj znaša 57:19. Drugi je Evenepoel.

9:12

Dumoulin prevzema vodstvo na prvem merjenju.

9.14

Izjemno! Roglič na 9.7 km 2.7 sekunde hitrejši od Dumoulina.

9.20

Rogla ponovno hitrejši na drugi točki merjenja, tokrat za 5 sekund.

9.22

Svetovni prvak v kronometru, Italijan Ganna v prvem delu najhitrejši, 0.6 sekunde pred našim šampionom. Napeto bo vse do zadnjega metra.

9.27

Dumoulin zaključuje prvi krog najhitreje, s časom 27:38. Wout van Aert, izraziti favorit današnje preizkušnje se je Rogliču na drugem merjenju približal na 4 tisočinke.

9.34

Najhitrejši čas za Rogliča po prvem krogu. Prednost pred Dumoulinom je povečal na 8 sekund. Kaj lahko pokažeta van Aert in Ganna?

9:38

Vsi kolesarji so opravili s prvim krogom. Na vrhu je slovensko ime s časom 27:30. Zelo stiskamo pesti.

Klikni na sliko za ogled izdelka 

9.39

Dumoulin ponovno prevzema vodstvo na 31.8 km -in to kar za minuto pred Uranom. Koliko moči je ostalo Primožu Rogliču?

9.43

Noro! Roglič se ne predaja, Dumoulinu je spet drugi, ko prednost Slovenca na 31.8 km znaša že pol minute!

9.49

Na zadnjem merjenju vmesnega časa Primož vodi z 42 sekundami prednosti. Dame in gospodje, diši po medalji. Ne samo to, diši po zlati medalji. Še manj kot 10 km do cilja.

9.51

Van Aert in Ganna na zadnjem merjenju krepko zaostajata. Kmalu v cilju pričakujemo slovenskega junaka.

Ogled hlač

Klikni na sliko za ogled izdelka 

9.55

Primož Roglič je v cilju! Vodstvo je prevzel s časom 55:04, edini je zmogel zadržati povprečno hitrost nad 48 km/h. Počakajmo še nekaj minut, da vsi kolesarji zaključijo preizkušnjo. Kako napeta dirka!

10.01

Primož Roglič je olimpijski prvak! Zlata medalja za Slovenijo! Za več kot minuto je ugnal vse tekmece. Neverjetno, kakšen dan.

10.05

Slovenija slavi novega olimpijskega zmagovalca! Prva zlata kolajna za slovensko kolesarstvo. Še bolj se blešči, če vemo da je pred dobrimi tremi tedni moral zaradi posledic hudega padca zapustiti dirko po Franciji.

10.07

Senzacija! Na zdravje!

Moška majica
ženska majica

Izpopolni svoj zlati outfit z ostalimi izdelki iz zlate kolekcije